Papetărie de nuntă by Mădălina Andronic: „prăjituri pentru ochi și suflet”

Apreciem cu fiecare ocazie proiectele ilustratorilor români, așa că mare ne-a fost încântarea să descoperim că Mădălina Andronic, una din cele mai talentate ilustratoare din țară, a lansat recent o colecție ravisantă de design-uri pentru papetăria de nuntă, pe care a prezentat-o în combinație cu plicurile colorate Klipa!

Short Bio
Mădălina Andronic este unul dintre numele cu greutate din lumea ilustrației din România. Trăiește prezentul, o inspiră poveștile cu zâne și folclorul și creează cu patos. Ne vrăjește cu tușele sale vii, vibrante, minuțiozitatea detaliilor și odată ce i-ai admirat lucrările, recunoști negreșit amprenta sa artistică.
Desenează de când se știe, a studiat ilustrația la Londra și s-a dedicat în totalitate artei sale. Este autoarea a 6 cărți ilustrate și creatoarea unui brand de obiecte și accesorii din ceramică boemă și delicată.

Ce ar trebui să știi despre colecția sa de design-uri pentru papetăria de nuntă?
Mădălina a încapsulat câte ceva din întreg spectrul de emoții al cuplului ce planifică marele eveniment, cu gândul că cele mai povești de dragoste merită o personalitate cromatică doar a lor.
Colecția reunește 15 design-uri unice pentru întreg setul de papetărie de nuntă, compus din 7 elemente: Save the Date, Invitație față – verso, RSVP, Meniu, Număr de masă, Name Card, Thank You Card. Fiecare design a fost pictat manual cu o atenție extraordinară asupra detaliilor și poveștii.
Veți remarca inspirația de origine naturală – Mădălina a creat mici universuri fantastice în fiecare model: frunze și flori colorate, fructe coapte, lumi acvatice, păsări libere…

Dar o lăsăm chiar pe ea să vă spună mai multe, în interviul următor!

1. Vorbește-ne puțin despre proaspăt lansata colecție de design-uri pentru invitații de nuntă – cum ți-a venit ideea? Ce anume te-a inspirat? Cât ai lucrat pentru a duce la bun sfârșit cele 15 design-uri unice și ce tehnică de lucru ai folosit?
Am avut un 2016 foarte plin, cu multe schimbări și multe emoții. M-am mutat într-o casă nouă, m-am căsătorit cu un om minunat, am învățat să înot, am lansat un brand nou de ceramică, am adoptat o pisică nouă… am făcut atât de multe planuri!
O parte din aceste planuri au fost inspirate de experiențele din ultimul an. În 2017 am hotărât că vreau să creez lucruri care aduc mai multă valoare în viață celor din jur. Să ilustrez cu bucurie și cu gânduri bune pentru oamenii care intră în contact cu lucrările mele. Să transform momentele și emoțiile lor prin darul pe care îl am.
Trecând eu însămi printr-o nuntă anul trecut, știu bine că detaliile pot transforma complet o experiență. Astfel că mi-am dedicat luna ianuarie acestui nou proiect: am creat 15 design-uri customizabile pentru papetăria de nuntă, care să transforme evenimentul într-o „prăjitură” pentru ochi și suflet.

Fiecare design a fost bine gândit și plănuit, pictat de mână cu acuarele și guașă, apoi transformat în seturi deosebite și diferite, ca să ușureze cât mai mult această importantă parte din planificarea unei nunți și să fie accesibile pentru cât mai multe cupluri.

2. Înglobează o simbolistică design-urile din această colecție? Toate sunt absolut superbe – cum anume s-ar putea decide cuplul în alegerea celui care îl reprezintă cel mai bine?
Fiecare model are un mic specific sau se adaptează ușor unei anumite tematici. Design-urile sunt destul de diferite și acoperă o gamă largă de opțiuni; așadar, cuplul poate alege în funcție de paleta cromatică, de atmosfera pe care și-o doresc pentru nunta lor sau pur și simplu modelul care le place cel mai mult și apoi să construiască evenimentul în jurul acestui nucleu.

3. Te raportezi la trendurile actuale legate de papetăria de nuntă? Dacă da, care îți sunt cele mai apropiate și cum le acomodezi la stilul tău artistic?
Recunosc că nu mă dau în vânt după trenduri și am creat fix pentru sufletul meu, fără să țin prea mult cont de „ce se poartă”. Firește că am făcut un plan înainte să încep. Am pus pe hârtie tematicile cele mai populare abordate la acest tip de eveniment (exotică, marină, folky, romantică ș.a.) însă la final am ilustrat din toată inima! Așa au rezultat 15 modele de seturi de papetărie absolut delicioase și speciale. Eu m-aș mărita de 15 ori, cu fiecare model în parte! 🙂

4. Suntem încântați că ai ales plicurile colorate de la Klipa în prezentarea colecției tale și îți mulțumim! De ce le-ai ales, ce anume ți-a plăcut la ele?
Am folosit prima oară plicurile Klipa la nunta mea, pentru invitații și mărturii. Mi-a plăcut paleta cromatică largă și calitatea pe care o adaugă produselor de papetărie, fără însă a sări din buget.

5. După ce anume te-ai ghidat în asocierea celor 15 design-uri distincte cu plicurile colorate de la Klipa? Pot fi făcute și alte asocieri inspirate?
Am creat pentru fiecare model o prezentare a celor 7 elemente de papetărie incluse în set, astfel încât să fie puse cât mai bine în evidență. Am gândit câte o poveste de dragoste pentru fiecare design în parte.

Cred că poveștile sunt perfect completate de plicurile Klipa, alese fie în ton cu paleta cromatică, fie într-o asociere surprinzătoare, pentru a le oferi invitaților un strop din personalitatea nunții încă de la primul contact cu aceasta, prin papetărie.
Plicurile pe care le-am ales și le-am asociat fiecărui model în prezentare sunt sugestii pentru un rezultat rafinat și special. Bineînțeles, pot fi combinate în nenumărate feluri, atâta vreme cât se ține cont de cromatica design-ului ales. Totul ține de impactul și de senzația pe care cuplul dorește să îl transmită – până la urmă, fiecare dintre cele 15 modele de invitații arată la fel de elegant și într-un plic alb, mat, simplu.

6. Ai o culoare de plic anume pe care o preferi? …Sau mai multe?
Nu mă pot hotărî la o singură culoare, sunt atâtea opțiuni „bombonicioase” și vesele și fiecare vorbește despre o altă poveste de dragoste…
Îmi plac mult tonurile pastelate de bleu și lila, însă nu mă dau în lături nici de la un plic negru sau unul oranj. Depinde de eveniment 🙂

Mădălina a făcut pe final și câteva asocieri noi, special pentru comunitatea Klipa. Iată ce combinații minunate 🙂

Puteți admira întreaga colecție semnată de Mădălina Andronic pe site-ul artistei, acolo unde găsiți și toate detaliile legate de procesul de comandă și personalizare.

Plicurile colorate prezentate în articol, dar și multe alte nuanțe vii, pastelate, sidefate – pe diverse dimensiuni – pot fi achiziționate din magazinul online Klipa sau din magazinul nostru din Iași, str. Silvestru nr. 1.

Sperăm să vă inspire și pe voi!

Cu drag,
Klipa