decoratiune inima, crafts, decoratiuni hartie

Practic, în inima ta! (decorațiune de agățat)

Suntem în plină lună a iubirii și chiar dacă ultimul (sperăm!) episod surpriză al iernii ne-a dat puțin peste cap, ne ținem strâns de planurile noastre și inspirația primăvăratecă.

De săptămâna trecută am început atelierele (dacă v-a scăpat articol trecut, în care am prezentat programul, îl găsiți aici) și ne-am reamintit câtă energie pozitivă ne oferă întâlnirea cu voi la masa de lucru, printre pănglicuțe, cartoane și perforatoare.
Suntem însă cu gândul și la cealaltă parte a comunității noastre – cei care nu ați ajuns sau care ne urmăriți din țară <3 Sharing is caring, așa că degrabă vă arătăm ce am lucrat la atelierul „Practic, în inima ta!”, într-un tutorial foarte drăguț și ușor (6 pași – asta-i tot!).

Veți putea realiza în mai puțin de o oră o decorațiune de agățat sub formă de inimă, în culori pastel și patternuri romantice, pe care o puteți păstra pe perete mult după ce trece Valentine’s Day.
Am urmărit nu doar partea estetică, ci și pe cea practică. Dotată cu două buzunărașe, decorațiunea poate găzdui articole de birou, pensule de make-up sau creioanele colorate ale copiilor.

Dar să începem!

De ce materiale ai nevoie:

carton colorat pentru bază, pe care vei imprima șabloanele pe care le descarci de aici: Sablon practic in inima ta_Klipa;
– carton decorat, în modelele dorite de tine. Noi am ales cartonul Chabby Chic Roses și White Red Dots;
heart doillies;
panglică;
perforatoare pentru decor;
perforator 1 gaura, 6mm;
lipici;
foarfece.

Pasul 1
Mai întâi vei imprima cele două jumătăți de inimă, pe câte o coală de carton colorat și cele două buzunare, pe câte o coală de carton pattern și decorat.
Apoi începe să decupezi cele 4 forme.
Pasul 2
Confecționăm baza – inima. Aplică lipici de-a lungul marginii jumătății cu dimensiune mai mare, ca în imagine.

Apoi suprapune cealaltă jumătate. Apasă și fixează.

Baza decorațiunii este gata.

Pasul 3
Trecem la confecționarea buzunarelor. Prima oară, ne ocupăm de buzunarul simplu.
Aplică lipici pe două dintre laturi – cea lungă și cea curbată, lăsând-o liberă pe cea scurtă.

Apoi fixează buzunarul pe baza în formă de inimă. Pentru a obține un efect de adâncime, e necesar să curbezi puțin coala – te poate ajuta să plasezi un obiect în buzunar (vezi în imagine, noi am folosit perforatorul).

Pasul 4
E rândul buzunarului mai adânc. Îndoaie cartonul pe marginile liniate tip armonică – exact ca atunci când confecționezi un evantai (o dată pe față, o dată pe dos).
În acest GIF vezi bine succesiunea:

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Îndoaie și marginea curbată.

Pentru a preveni formarea de cute atunci când lipești buzunarul, avem un trick: realizează cu ajutorul foarfecelui câteva secțiuni transversale.

Taie colțul excedentar al buzunarului.

Acum vom lipi buzunarul de bază. Pune puțin lipici pe marginea exterioară și aplică-l.

Presează și fixează.

Pasul 5
După ce am terminat cu buzunarele, confecționăm „sistemul” de agățare. Cu perforatorul simplu de 6 mm realizează două perforații pe fiecare parte a inimii.

Trece prin fiecare orificiu câte un capăt al panglicii și înnoadă (realizează un nod dublu, pentru a te asigura că rezistă).

Pasul 6
Dacă partea practică am rezolvat-o, ne-a mai rămas decorarea. De aici poți proceda așa cum simți – poți lipi diverse forme predecupate, stickere, poți folosi ștampile cu tuș colorat sau poți chiar să desenezi, dacă dorești. În realizarea acestui tutorial, noi am optat să rămânem în zona romantică, specifică perioadei.

Am folosit o formă dantelată în formă de inimă – heart doilly, pe care am pliat-o și am fixat-o pe unul dintre buzunare.

Deasupra am aplicat 3 inimioare realizate cu perforatorul, din carton colorat roșu.

Practic, acum avem mai multe inimioare într-o inimioară, pe o inimă și mai mare. 😀

Ta-daa! Am așezat câteva rollere, creioane și plicuri colorate și decorațiunea a prins viață.

La atelier ne-a încântat să observăm abordări diferite în alegerea culorilor, în decorarea buzunarelor și a inimioarei, astfel că fiecare proiect poate arăta diferit, plecând de la aceeași idee.

Pe 25 februarie pregătim Atelierul de mărțișorit, unde ne vom juca de-a vestitorii primăverii și vom confecționa cele mai drăguțe mărțișoare colorate din hârtie. Pe cuvânt!
Detaliile despre înscriere sunt aici.

Spor la decorat și inspirație!
Klipa