Ursuleți veseli de iarnă

Ați văzut tutorialul de săptămâna trecută? Am decupat și am lipit de zor, cât să echipăm pentru săniuș bufnițe colorate. Azi le aducem înțeleptelor companie: ursuleți veseli, înfofoliți pentru a înfrunta frigul de afară și a lupta cu blues-ul specific lunii ianuarie. 🙂

Confecționarea ursuleților se bazează pe tehnica scrapbooking, pe care o folosim frecvent în proiectele noastre creative. Prima veste bună e că ansamblarea acestei decorațiuni implică un număr relativ redus de componente, așa că Moș Martin va prinde ușor contur.
(A doua o veste bună o găsești la finalul articolului).

Dar să începem!

De ce materiale ai nevoie pentru a confecțona ursuleții?

carton kraft;
carton colorat și/sau decorat;
– șablon cu părțile ursulețului, pe care îl descarci de aici: Sablon urs_Klipa;
– lipici;
– foarfecă;
– (optional) perforatoare.

Pasul 1
Printează pentru început șablonul cu părțile corpului pe o coală A4 de carton kraft. Decupează apoi corpul și capul ursului.
urs 1

Lipește cele două părți, având în vedere să suprapui puțin capul peste corp.
urs 2
Pasul 2
De pe o coală de carton deschisă la culoare – de preferat alb sau bej – vei decupa după șablon burtica și boticul ursulului. Lasă-le deocamdată deoparte, vom reveni la ele la pașii următori.
urs 5

Pasul 3
De pe șablonul cu hăinuțele ursului, decupează formele pentru pulover, fular, mănuși, blănițe și fes.
Cu ajutorul lor realizează din carton colorat simplu și pattern hăinuțe cât mai vesele și colorate.
Noi am ales imprimeuri specifice perioadei de iarnă. 🙂
urs 7
urs 6

Începem să lipim! Atașează mai întâi burtica, apoi puloverul și la final, fularul. Fularul îl vei alcătui din cele 3 părți componente – o fâșie mai lungă și două fâșii mai scurte. Urmărește în imagini cum trebuie să le suprapui.
urs 8
urs 9
urs 10

Pasul 4
După ce ai lipit fularul, vei suprapune și boticul. Trasează cu un liner sau un creion trăsăturile ursulețului și lipește în vârf o inimioară neagră. Inimioara o poți realiza cu perforatorul sau decupând liber.
urs 11
urs 12

Pasul 5
Decupează sau perforează două cercuri mai mari din carton kraft și trei mai mici, din carton alb sau bej (în funcție de ce nuanță ai ales și pentru burtică).
urs 13

Una dintre buline o vei tăia în două și o vei lipi la baza piciorușelor – așa cum vezi mai jos.
urs 14
urs 15

Celelalte două buline bej le vei lipi peste bulinele kraft, pentru a obține urechile ursulețului nostru.
Aceste urechiușe le vei prinde sub cap, în așa fel încât să se vadă doar jumătate din ele.

Pasul 7
În continuare vei așeza pe cap fesul – pe care îl decupezi de asemenea după șablon și îl compui din cele 3 elemente: blăniță, corp, moț.
urs 16
urs 17

Moțul fesului e o bulină mică pe care o poți decupa fie liber, fie cu un perforator simplu de birou.
urs 18

Pasul 8
Au mai rămas doar mănușile – decupează cele două părți componente de pe șablon. Lipește blănița peste mănușă și apoi atașează-le peste mâneca puloverului.
urs 19
urs 20
urs 21

Gata! Ursulețul e complet echipat și ready to rock! 🙂
IMG-20151125-WA0003-3

Poți lucra în două moduri cu șablonul pe care îl găsești la începutul articolului:
– îl printezi direct pe cartonul în nuanțele alese de tine și apoi decupezi rând pe rând părțile componente de care ai nevoie;
– imprimi șablonul pe un carton alb, decupezi formele de bază și apoi te ghidezi cu ajutorul lor pe cartonul kraft, colorat și pattern pentru a obține părțile ursulețului.

Bineînțeles, cu cât vei alege carton mai variat, cu atât ursulețul tău va fi mai colorat și nostim.

Ursuleții veseli pot fi agățați în fereastră, pot decora felicitările realizate manual ori un album scrapbooking cu amintiri de familie.
O altă propunere este să-l prinzi cu ajutorul unei fâșii de bandă adezivă de un băț de frigărui – astfel vei obține o decorațiune jucăușă, grozavă pentru decorarea unui candy bar amenajat pentru petrecerea de botez sau pentru aniversările copiilor.

Nouă ni se pare o idee bună să-l fixezi de panoul cu task-uri, să îndulcească puțin deadline-urile și obiectivele mărețe de început de an. Suntem siguri că ție îți vin și alte sugestii!

Rămăsesem datori cu a doua veste bună, așa-i? Ei bine: pentru că ni s-a făcut dor să explorăm împreună, reluăm curând seria atelierelor Klipa desfășurate la magazinul nostru din Iași!
Te ținem la curent cu veștile și programul atelierelor de primăvară – ține aproape de blog și de pagina noastră de Facebook.

Multă inspirație!
Cu drag,
Klipa