Bufnițe echipate de iarnă

E acea perioadă din an când brăduții sunt despodobiți, steluțele și luminițele se „demodează” și coboară din fereastră, vizita Moșului darnic e o amintire, ne reîntoarcem la treburile cotidiene și iată, suntem copleșiți de greutatea zăpezii care a acoperit orașul.

But it doesn’t have to be like that.
La Klipa prețuim spiritul pozitiv și credem că n-ai nevoie de un prilej special pentru a te bucura ca un copil de iarnă ori a-ți decora vesel casa. Drept pentru care azi îți arătăm cum poți să înlocuiești decorațiunile de Crăciun cu altele de sezon, care să-ți țină viu cheful de joacă.
Îți prezentăm bufnițele „echipate” pentru troiene și distracție la derdeluș!

De ce materiale ai nevoie pentru a le confecționa?
carton kraft;
– carton colorat și/sau decorat;
– șablon cu părțile corpului bufniței, pe care îl descarci de aici;
– lipici;
bureței adezivi;
– foarfecă;
– (opțional) perforatoare.

Să începem!

Pasul 1
Printează șablonul cu părțile figurinei și decupează fiecare formă în parte.
0

Cu formele obținute vei realiza corpul și hăinuțele bufniței din carton colorat și decorat, în nuanțele și patternurile alese de tine. Cu cât vei alege modele de carton mai variate pentru părțile componente, cu atât bufnița va fi mai colorată și veselă!
1

Pasul 2
După ce ai decupat fiecare element în parte, începe ansamblarea. Vei avea nevoie de un cerc din hârtie kraft – baza decorațiunii – care poate fi decupat cu perforatorul special sau după o formă trasată cu paharul. 🙂
2

Pasul 3
Lipește puloverul bufniței pe baza decupată la pasul anterior.
3

Pasul 4
După ce ai fixat puloverul, lipește deasupra – în partea stângă și în partea dreaptă – aripile bufniței. Apoi fixează pe aripi mănușile.
4
5

Pasul 5
Decupeză de pe șablon ochii – bulinele albe și pleoapele – semicercurile ușor arcuite.
10

Cu ajutorul unui perforator simplu de birou poți realiza pupila – cerculețele negre. Lipește pleoapele de bulinele albe și apoi adaugă în centrul ochilor cerculețelele negre.
Pentru a da „strălucire” ochilor, poți lipi deasupra două buline micuțe, albe – așa cum vezi în imagini.
12

Prinde ochii de corp cu ajutorul burețeilor adezivi. Poți folosi și lipici, în cazul în care nu ai bureței la îndemână, dar nu vei mai obține același efect tridimensional al decorațiunii. Apoi atașează și fesul, pe care îl realizezi simplu din cele 3 forme componente – blănița (banda dreptunghiulară), conul triunghiular și moțul (bulina simplă perforată).
14


Pasul 6

Bufniței impunătoare îi mai lipsesc doar ghearele și ciocul, nu? Pe acestea le confecționezi foarte ingenios – plecând de la forma de steluță. Pentru gheare, vei lipi două steluțe de culoare neagră de corpul bufniței, în așa fel încât să se vadă doar 3 colțuri.
Ciocul îl realizezi dintr-un colț de steluță galbenă, lipit apoi între ochii mari și curioși.:-)
15
16
17

Bu-hu-hu, bufnița ta e gata să înfrunte gerul!
ursuleti-si-bufnite

Vei reuși să realizezi decorațiunea în mai puțin de o oră – e un tutorial cu pași simpli, ușor de parcurs, care necesită doar puțină atenție la decuparea părților componente.
Poate fi și o activitate distractivă de familie, în care cei mici se pot ocupa de ansamblarea bufniței.

Bufnița își găsește locul pe o etajeră, poate fi prinsă de perete sau de mobilă cu ajutorul burețeilor adezivi, ori agățată de lustră, la fereastră, de veioză ș.a.
Dacă dorești să agăți bufnița, îi poți confecționa un sistem de prindere în două moduri:
– perforezi moțul fesului și apoi treci prin orificiu o panglică sau un șnur;
sau
– lipești șnurul/panglica de spatele decorațiunii, cu ajutorul unei fâșii de bandă adezivă.

Spor la joacă!

Cu drag,
Klipa