Brăduți pufoși

It’s the most wonderful time of the year! Asta zice playlistul cu muzică de Crăciun și noi aprobăm virtual că așa este.
Luminițele de pe străzi, fursecurile cu fulgi de ciocolată, mirosul de portocale proaspăt desfăcute, mănușile colorate și fularele împletite ne poartă în starea de poveste de iarnă și stârnesc un chef nemaipomenit de lucrat decorațiuni de sezon!
Știți cum e? Ai tot felul de idei și materiale la îndemână și nu știi de ce să te apuci mai întâi și cum să îți faci timp pentru toate…

În astfel de scenarii apelăm la acele decorațiuni simple și de mare efect, cu timp de realizare redus, dar cu efect sporit. Și brăduții pufoși ne-au venit repede în minte.

I-am exersat și anul trecut la atelierele Klipa de iarnă și au fost disponibili la vânzare sub formă de kit.
Pentru că au fost foarte apreciați, a sosit timpul să vă oferim un tutorial easy-peasy de pus în practică cât mai repede.

De ce materiale ai nevoie pentru a realiza brăduții pufoși?

carton craft de diferite dimensiuni pătrate;
hârtie de mătase în diferite nuanțe de verde;
– steluțe realizate cu ajutorul perforatorului;
– lipici.
cm2_88771

Pasul 1
Din cartonul craft vei realiza conurile ce vor constitui baza brăduților. Rulează coala de carton pentru a forma conul. Aplică lipici pe una din laturi și fixează, presând câteva secunde zona de lipire.
cm2_88781
cm2_88791
cm2_88811

Pasul 2
Conul are nevoie de stabilitate. Taie baza neregulată a conului, astfel încât să poată sta drept pe masă.
cm2_88821
cm2_88831

Pasul 3
Acum vei începe să realizezi fâșiile ce îmbracă suportul din carton.
Alege o coală de hârtie de mătase și taie pe lungime o fâșie cu o lățime de aproximativ 15 centimetri.
cm2_88841 cm2_88851

Aplică apoi lipici de-a lungul unei margini și pliază în două. Ai grijă să nu pui lipici în exces – hârtia de mătase este subțire și se încrețește ușor.
cm2_88861

Pasul 4
Cu ajutorul foarfecelui, franjurează fâșia de hârtie în partea opusă zonei de lipire. Ai în vedere să lași 1 – 2 centimetri în partea de sus.
cm2_88891

Pasul 5
Începe „îmbrăcarea”. Potrivește banda de hârtie de mătase franjurată astfel încât să înconjoare conul și apoi scurteaz-o în funcție de necesitate.
cm2_88901
cm2_88911

Aplică lipici pe marginea fâșiei de hârtie și lipește-o de con.
cm2_88921

Repetă acest pas până ajungi în vârful braduțului.
cm2_88941
cm2_88961

*Truc
Dacă observi că se vede baza bradului printre franjurii din prima fâșie lipită, poți pur și simplu să lipești mai întâi o fâșie nefranjurată, ca în imaginea de mai jos. 🙂

cm2_89001

Pasul 6
Nu ar putea lipsi steluța, așa este? Turtește mai întâi cu ajutorul degetelui vârful bradului. Apoi lipește două steluțe între ele, de o parte și de alta.
cm2_88981
Steluțele le poți realiza ușor cu un perforator, din carton colorat galben sau din carton special cu sclipici, după cum dorești.
cm2_88991

Decorare alternativă
Mai ai la îndemână o variantă de a decora brăduții, pe care o poți combina, desigur, cu prima tehnică. Pasul 1 și Pasul 2 sunt identici.
La Pasul 3, taie fâșiile de hârtie de mătase la o lățime de 7 – 8 centimetri. Sari peste plierea în două, vei franjura direct hârtia.
cm2_890121

Repeți apoi ceilalți pași, până când brăduțul este gata.
cm2_89041

Pentru că franjurarea pe un singur strat nu are același volum ca prima variantă propusă, poți să „ondulezi” franjurii cu ajutorul foarfecei.
cm2_89031

Trage cu mare grijă de hârtie, franjurii sunt fragili și se pot rupe ușor.

Dacă tutorialul nostru ți s-a părut lung, e bine să știi că realizarea în sine a unui brăduț nu durează mai mult de 30 de minute! 🙂
4

Așadar poți în doar o oră-două să realizezi mai mulți brăduți și să decorezi frumos un colț de fereastră, biroul ori măsuța de cafea.

Săptămâna următoare revenim pe blog cu un nou tutorial inspirat de atmosfera de Crăciun!

Multă inspirație,
Klipa