Modern Calligraphy

Eram nerăbdători să ajungem și la tutorialul de caligrafie modernă, vă spunem drept.
Vei vedea că este diferit de celelalte tutoriale Klipa prezentate în acest sezon: schimbăm puțin „armele” de lucru!

Modern Calligraphy e un skill util, cu rezultate spectaculoase. Odată ce deprinzi noțiunile de bază, vei avansa cu fiecare cuvânt scris. Și de aici încolo felicitările, invitațiile, mărțișoarele ori etichetele pentru cadouri nu vor mai fi niciodată banale. 🙂
Pregătiți penițele cariocile, hârtia, adăugați puțină atenție, bucurie din belșug și să pornim cu încredere!

De ce materiale ai nevoie pentru primii pași în modern calligraphy?
– fișă de lucru, pe care o poți descărca de aici (ne-a inspirat această fișă de lucru pentru începători de pe site-ul The Postman’s Knock);
carton;
markere Artline Stix cu vârf flexibil.

cm2_3290

Pasul 1
Pentru început, vei exersa tușele groase. Folosind carioca cu vârf flexibil, trasează linii descendente. Aplică presiune constantă pe vârful cariocii, pentru a obține o grosime satisfăcătoare.
Repetă câteva rânduri de linii groase, pentru a te obișnui.

cm2_3294
Pasul 2
După ce ai exersat suficient cu liniile groase, e timpul celor subțiri. Trasează linii ascendente, controlând presiunea aplicată. Secretul este să atingi hârtia foarte ușor cu vârful cariocii.

cm2_3295

Continuă cu liniile subțiri trasate de jos în sus pentru a căpăta siguranță.

cm2_3297

Pasul 3
Acum vei trasa linii de grosime medie, după modelul celor de mai jos. Aplică o presiune medie pe vârful cariocii.
Dacă ești stângaci/e, poți încerca să trasezi linia de la dreapta la stânga, pentru a-ți fi mai ușor.

cm2_3298
cm2_3299

Pasul 4
Acest pas te va ajuta să-ți însușești modul în care trebuie să apeși pe hârtie pentru a obține linii de grosimi diferite.
Începe să creezi bucle ca în exemplul de mai jos.

cm2_3300

…și perserverează 🙂
cm2_3302

Pasul 5
Te descurci de minune! După ce buclele îți reușesc tot mai fluid, vei scrie fiecare literă a alfabetului, după modelul de pe fișă. Îți recomandăm să repeți câte un rând din fiecare literă (majuscule și litere mici) înainte de a te apuca propriu-zis de scris.

cm2_3305
cm2_3307
cm2_3306


Pasul 6

Odată ce ai exersat suficient mișcarea cariocii pe hârtie și ai înțeles cum modul în care presiunea pe care o aplici se reflectă în forma literelor, poți trece la la nivelul următor: scrie un mesaj, un motto sau o urare pe o coală de carton A5.
cm2_3313

Felicitări, ai învățat să scrii caligrafic! Te sfătuim să experimentezi cu răbdare, să încerci diverse fonturi (le găsești din belșug online) și să le adaptezi la stilul tău de scris. Repetă constant, ori de câte ori ai puțin timp liber – astfel îți vei perfecționa tehnica.

Până la Crăciun ai timp suficient să te pregătești pentru a folosi caligrafia în redactarea mesajelor de sărbătoare și a felicitărilor adresate celor dragi!

Ți-a plăcut tutorialul? Dă-ne de știre pe pagina de Facebook! Dacă ai nevoie de consiliere în alegerea materialelor de lucru, ne poți scrie la contact@plicuricolorate.ro sau ne poți face o vizită la magazinul din Iași, stradela Silvestru nr.1!

P.S.: Atelierele de toamnă sau încheiat dar hei, pregătim o serie specială și în luna decembrie! Te ținem la curent.

Cu drag,
Klipa