Scrapbooking memories (album foto)

Ți-ar plăcea să prinzi strâns cele mai frumoase amintiri din viața ta, ca să le poți derula asemenea unui film? Un album foto e un instrument numai bun să faci asta, iar dacă vorbim despre un album handmade, imaginile parcă prind contururi și mai frumoase.

Atelierul Scrapbooking memories din 19 noiembrie a lansat provocarea de a realiza step-by-step un album foto personalizat. Provocarea a fost acceptată, iar azi e momentul să vă arătăm și vouă cât de simplu și fain este, atunci când ai la îndemână hârtie colorată și puțină fantezie.

Pentru tutorialul de mai jos, noi ne-am jucat și am pregătit un album ce cuprinde câteva dintre cele mai frumoase amintiri ale echipei Klipa – de la sesiunile lungi de desfăcut pom-poms, la pregătirea atelierelor și nerăbdarea cu care testăm produsele noi. 🙂

De ce materiale ai nevoie pentru a realiza albumul foto:
– 2 coli A4 de carton reciclat tare pentru realizarea copertelor;
– 10 coli A4 de carton colorat pentru filele din interior;
carton pattern pentru photocorners și decorat;
perforatoare pentru a decupa forme variate;
perforator 6 mm pentru a realiza găurile prin care vom fixa sistemul de prindere;
– rollere;
bandă dublu adezivă și/sau lipici acrilic special pentru hârtie;
– inele de prindere;
– foarfece;
– fotografii dragi.

cm2_3175

Hai să începem!

Pasul 1
Pentru a perfora cu precizie coperta și filele albumului, ne va fi utilă o bandă de ghidare.
O vom confecționa simplu, decupând o fâșie de carton tare (dimensiune coală: A4) și apoi delimitând, la distanțe egale (3 cm de la margine și 5 cm între punctele intermediare), 4 perforații.
pasul-1


Pasul 2

Cu ajutorul acestei benzi de ghidaj, vom stabili punctele de perforare pe fiecare dintre cele 10 coli de interior și pe cele 2 coperte.
pasul-2


Pasul 3

După ce ai terminat de perforat toate colile de hârtie, e timpul să le prinzi între ele cu ajutorul inelelor. Acest sistem de prindere e practic, ușor de montat/demontat și îți permite să adaugi ulterior câte file dorești.
cm2_3191
cm2_3190
cm2_3193

Pasul 4
Acum e momentul în care vei confecționa photo corners. Știi ce simplu e? Tai pur și simplu colțurile unei coli de carton și repeți operațiunea. Lipești apoi pe spate, în unghi drept, mici fâșii de bandă dublu adezivă. Dezlipești și aplici. Ai grijă să lași liberă latura lungă a triunghiului.
pasul-4

Pasul 5
Fixezi colțurile realizate la pasul anterior și prinzi fotografiile dorite în interiorul laturii libere.
Acest mod de așezare al fotografiilor nu e doar estetic, ci și practic, căci poți oricând să înlocuiești fotografiile din album.
cm2_3200

cm2_3201

Pasul 6
Am ajuns și la partea pe care o așteptai: decorarea albumului. Aici imaginația nu are porți, reguli ori șabloane. Vom folosi, ca mod generic de lucru, tehnica scrapbooking – decupăm cu perforatoare, foarfece decorative sau cu mâna liberă, lipim forme din carton și stickere, desenăm frumos cu rollere și markere, ștampilăm… o mulțime de posibilități. 🙂
cm2_3202

cm2_3205

Poți imagina pentru fiecare pagină o poveste diferită.
cm2_3207

La decorararea copertei am folosit, pe lângă forme din hârtie decupate liber sau cu perforatorul, și o floare de hârtie realizată după tehnica prezentată anterior aici.
cm2_3210
Așa-i că rezultatul este mult mai personal atunci când pui pasiune în alegerea fiecărei coli de hârtie, în fiecare colț de fotografie pe care îl lipești cu grijă?
După ce ai terminat de prins fotografiile și de decorat, poți oferi albumul cuiva drag! E un dar special, cu suflet, ce va fi apreciat cu siguranță.

Noi ne-am bucurat să vedem pe masa de lucru de la atelier multe idei diferite și originale – printre care și transformarea albumului într-un jurnal cu amintiri din călătorii!
Mult spor și inspirație în realizarea albumului Scrapbooking memories!
Nu uitați că ne bucură oricând să primim de la voi cu rezultatele proiectelor creative ce prind viață cu materiale de la Klipa.

Pe curând!