Pom-Pom

Salutare! Ieri a avut loc și cel de-al doilea atelier Klipa, cu o tematică tare dragă nouă.
Și vouă. 🙂 E vorba despre Pom-Pom și Pom-Pom Flower – două proiecte înrudite, ce împart, în linii mari, aceeași tehnică de lucru.

Ne-am gândit că sigur o să-ți facă plăcere și ție, cititorule ocupat care nu ai putut fi prezent pe 22 octombrie la atelier, să afli cum să realizezi în câțiva pași simpli pom-poms din hârtie de mătase cu care să-ți decorezi casa sau spațiul de lucru.

De ce materiale ai nevoie pentru Pom-Poms?
hârtie de mătase – 3 nuanțe: cafea cu lapte, vanilie, bej;
panglică asortată;
– foarfece.

cm2_8753

Adaugă la toate acestea un playlist relaxant și o pereche de șosete călduroase în picioare. S-ar putea să te ajute să desfaci mai frumos pliurile de hârtie!

Să începem.

Tutorial Pom-Pom

Pentru realizarea Pom-Pomului ai nevoie de câte două coli de hâtie de mătase cafea cu lapte, vanilie & bej. Sunt nuanțe din aceeași gamă cromatică, care prin alăturare vor crea un degrade.
Miezul mai închis la culoare va oferi un efect de profunzime.

Suprapune cele 6 coli si taie-le pe lățime – vei avea nevoie de 10 coli de aceeași mărime. În acest fel vei obține un pom-pom cu un diametru de 36 cm.

2-colaj

Pasul 1
Începe să pliezi colile de hârtie sub forma unui evantai, cu grijă să păstrezi aceeași lățime a laturii hârtiei.
Îți recomandăm lățimea de 2,5 cm.

3-colaj

După ce ai terminat de împăturit, taie cu foarfecele excesul de hârtie – dacă omiți acest aspect, vei avea petale cu aspect inegal și inestetic.

4

Pasul 2
Leagă la mijloc evantaiul obținut cu o panglică, suficient de strâns cât să stea fixă – cu grijă să nu strângi totuși prea tare și să șifonezi/rupi hârtia. Asigură-te că nodul este făcut pe cant, așa ca în imagine.

5

Îndoaie acum eventaiul pe mijloc.

6

Rotunjește marginile evantaiului cu ajutorul foarfecelui.

7-colaj

Pasul 3
Începe partea palpitantă: desfacerea!
Mai intâi răsfiri ușor pliurile, ca să poți desface mai bine fiecare secțiune.

8
Folosește-te de una din mâini pentu a ține desfăcute secțiunile evantaiului și de cealaltă pentru a trage de colile de hârtie.
Îți recomandăm să desfaci alternativ câte una-două coli de hârtie din fiecare parte a eventaiului, alternativ. Astfel vei forma o floare mai uniformă.

9-colaj

Continuă să desfaci colile până ajungi la hârtia de culoare mai închisă. Întoarce acum Pom-Pom-ul și repetă operațiunea de desfacere și pe această parte.

10-colaj

Pasul 4
Acum că ai desfăcut toate rândurile de hârtie, îți rămâne doar să aranjezi petalele pentru a avea un aspect uniform, fără goluri, cât mai sferic.

11-colaj

Pom-Pom-ul tău e gata! N-a fost greu, nu?

P.S.: Pe canalul nostru de Youtube găsești și un tutorial video despre cum să desfaci ușor un Pom-Pom.

Pom-Pom-ul poate fi atârnat de tavan, de lustră, de galeria perdelei sau chiar pe perete (cu bandă adezivă ori cu ajutorul unei agățătoare fixe). Poți alege să atârni un singur pom-pom sau mai multe.
E ușor de făcut, necesită puține materiale, un timp relativ redus de execuție și mai presus de toate, e o decorațiune cu mult farmec!

Pe măsură ce prinzi de gustul meșteritului pom-poms-urilor (îți mărturisim că e puțin inevitabil 🙂 ), vei dori cu siguranță să variezi cromatica. Ei bine, ai de unde alege, căci avem o gamă bogată de hârtie de mătase. Iar dacă ne faci o vizită, suntem mai mult decât bucuroși să te consiliem în alegerea combinațiilor de culori.

Acum că ai început să stăpânești tehnica, poți continua cu realizarea unei flori supradimensionate. Accesează tutorialul Pom-Pom Flower!

Spor la decorat!