Floare stelara – tutorial creativ

Suntem foarte aproape de primavara, iar cum florile incep usor usor sa apara am adus si noi pe blog, o prima floare stelara. Tutorialul este de dificultate medie, necesita mai multa atentie si rabdare decat indemanare. Am pregatit cat mai multe imagini pentru a avea mai multe informatii vizuale despre cum ar trebui sa arate floarea pe parcurs ce o lucrati.

CM2_0934

Materiale necesare:
– carton pentru baza rotunda
hartie colorata, 3-4 culori
– lipici
– foarfeca
– compas

In curand va fi disponibil pe siteul nostru, www.plicuricolorate.ro, kitul cu materialele gata pregatite pentru realizarea florii si turorialul in imagini.

Pasul 1
Se decupeaza forma de cerc, puteti folosi compasul sau o farfurie. Dimensiunea formei poate varia de la 16cm la 21cm in functie de cat de mare doriti sa iasa floarea.
Andrei Ignia www.tonalist.ro (1 of 32)

Pasul 2
Din colile de hartie A4 faceti patratele de 2 dimensiuni: 8.5 x 8.5cm si 10 x 10cm. Vor fi in total aproximativ 10 conuri mici si 65 conuri mari.
Andrei Ignia www.tonalist.ro (4 of 32)

Pasul 3
Incepem realizarea conurilor din hartiile cu latura de 10cm si apoi cele cu latura de 8.5cm. Puteti sa faceti conurile pe masura ce le aplicati. Pe masura ca inaintati cu straturile, va trebui sa realizati conurile din ce in ce mai stranse.
Andrei Ignia www.tonalist.ro (5 of 32)
Andrei Ignia www.tonalist.ro (6 of 32)

Dupa ce ati exersat forma conului, puneti lipici pe una din laturi si apoi lipisti-l. Atentie, este important ca partea deschisa a conului sa aiba unghiul ascutit la exterior, exact ca in imagine, altfel floarea nu va iesi.
Andrei Ignia www.tonalist.ro (7 of 32)
Andrei Ignia www.tonalist.ro (8 of 32)
Andrei Ignia www.tonalist.ro (10 of 32)
Repeta acest pas pentru toate celelalte.

Pasul 4
Trasati un cerc cu ajutorul compasului in interiorul bazei rotunde. Aceast cerc va va ghida in pozitionarea primului strat de conuri.
Andrei Ignia www.tonalist.ro (11 of 32)
Andrei Ignia www.tonalist.ro (14 of 32)
Andrei Ignia www.tonalist.ro (17 of 32) Andrei Ignia www.tonalist.ro (16 of 32)

Pasul 5
Dupa finalizarea primului strat de conuri vom trece la al doilea. Trasam din nou un cerc, la o distanta de aproximativ 1cm de primul, mai in interior. Repetam pasul 4 si aplicam un nou strat de conuri si tot asa pana ajungem in centru.
Andrei Ignia www.tonalist.ro (17 of 32)
Andrei Ignia www.tonalist.ro (19 of 32)
Andrei Ignia www.tonalist.ro (22 of 32)
Andrei Ignia www.tonalist.ro (26 of 32)
Pe masura ca inaintati cu straturile, va trebui sa realizati conurile din ce in ce mai stranse.

Pasul 6
Aplicam si ultimul strat de conuri astfel incat sa nu mai ramana spatiu in centrul florii. Ultimele 2-3 conuri vor fi dificil de aplicat, dar cu ajutorul unui creion (partea cu radiera) pe care il veti introduce in interiorul conului, puteti sa fixati si lipiti cu usurinta.
Andrei Ignia www.tonalist.ro (32 of 32)

Felicitari, floarea stelara este gata!
CM2_0934