Coroniță deco din flori de hârtie

AIP_7782

Știți cum suntem noi, fetele? De mici suntem fascinate de rujuri, de oje, de tocurile mamei, de rochiile ei vaporoare pe care le probăm în fiecare zi, doar-doar ne-om trezi într-o dimineață că am crescut și că ne vin perfect! Și ne dorim cu ardoare să creștem mari, iar când, în sfârșit, am ajuns oameni mari, cu joburi și responsabilități și cu rochițe și rujuri și tocuri, ne topim de bucurie puse în fața unei coronițe de flori! Pentru că ne amintim de bucuria lucrurilor care ne încântau în copilărie și pentru că, în fapt, fetița aia drăgălașă care se simțea ca o prințesă alergând pe câmpuri la bunici cu părul în vânt și cu o coroniță de margarete în păr este încă atât de prezentă în noi!

Mi-am adus aminte de toate aceste momente și emoții frumoase la atelierul de coronițe decorative din flori de hârtie de mătase! Fiecare din noi, cele prezente la atelier, ne-am creat propria coroniță cu flori, după propria imaginație, pe care mai apoi am așezat-o la loc de cinste la noi acasă, în colțisorul nostru care ne inspiră, ca să ne amintească, dac-om uita vreodată, că fiecare din noi am fost odată ca niciodată niște prințese! Acum, coronița mea este acel detaliu din casă care fură mereu un “Wow” de la prietenii mei, atunci când vin în vizită.

Poate că ați văzut deja pozele pe pagina noastră de facebook, așa că știți ce explozie de culori am creat fiecare! Și pentru că știm că o parte din voi ați vrut, dar n-ați putut ajunge la ateliere, am pregătit mai jos un tutorial despre cum se realizează coronițele decorative.

Pentru a începe la coroniță va trebui să aveti la îndemână următoarele materiale:
– baza coroniță de polistiren
hârtie de mătase verde fistic sau verde crud pentru acoperirea bazei
–  hârtie de mătase  în culori pastel pentru flori
hârtie sau carton colorat
– perforatoare cu flori: Lilac Blossom, Sakura Flower – Multi Flower, Sun Flower – Multi Flower
– lipici
– foarfecă
– ace cu gămălie
– un creion

Pasul 1
Pregătim baza coroniței de polistiren și o învelim cu o fâșie de hârtie de mătase lata de aprox. 12 cm, pliată în două și lipită la margine. Este indicat să păstrăm lungimea totală a colii, adică 76cm. Boțim apoi toată fâșia înainte de a o aplica.
AIP_8223

Pasul 2
Infășurăm fâșia de hârtie de mătase în jurul coroniței de polistiren. Nu trebuie să o lipim, ea va sta daca o înfășurăm cât mai strâns. Când ajungem la capăt o prindem cu 1-2 bolduri.

AIP_8225

 

Pasul 3
Alegem culorile din care dorim să facem florile. Noi am ales culori de primăvară: fuchsia, portocaliu, roz pastel și galben. Pliem colile mari de 50x76cm de 3 ori și le tăiem astfel incat să obtinem in total 8 coli mici. AIP_8211

Pasul 4
Ne creem mai mute șabloane de petale, în formele care ne plac. Șablonul se face dintr-o bucățică de carton pe care îl desenăm și apoi decupăm în forma florii care ne-a plăcut. Mai jos vă prezentăm formele realizate de noi. Inățimea petalei este de aprox 5-6cm, depinde de cât de mari dorim să ne iasă florile. Tăiate la această dimensiune ne vor ieși de aprox 10 cm diametru.
AIP_8201

Folosind diverse perforatoare cu flori vom perfora hârtii sau cartoane colorate pentru centrul florilor.
AIP_8256

Pasul 5
Conturam cu creionul in jurul șablonului pe hârtia de mătase tăiată în prealabil. Apoi decupăm pe linia trasată, toate straturile de hârtie odata.

AIP_8213

Pasul 6
Tăiem petalele la mijloc după cum vedeți în imaginea de mai jos. Nu trebuie să le tăiati individual, merg toate odată, numai sa aveti grija ca tăietura să fie in partea de jos a petalei spre vârf, nu mai mult de 2cm lungime.
AIP_8233

Pasul 7
Suprapunem celedoua părți tăiate și lipim. Astfel petala va avea volum. Repetăm acest lucru pentru toate petalele decupate.
AIP_8234

AIP_8236

Pasul 8
Lipim între ele petalele, la baza, cu cât punem mai multe cu atât floarea va fimai bogată. Aveți grijă să nu puneți prea mult lipici, hârtia de mătase este subțire și este posibil să se rupă.

AIP_8238

Pasul 9
Pregătim interiorul florii dintr-o fâșie de aprox. 10x20cm. O pliem în două și o lipim de-a lungul marginii și apoi o franjuram pe marginea pliată, nu cea lipită.

AIP_8239

Pasul 10
Rulăm fâșia franjurată și o lipim în centrul florii. Daca dorim putem să lipim înainte o floare perforată sau un cerc din hârtie colorată. După ce considerăm că e gata o prindem cu un bold de coroniță.
AIP_8243

AIP_8244

AIP_8252

Pasul 11
Repetăm aceeasi procedură și pentru celelate flori realizate prin această tehnică. Putem folosi ace obisnuite sau cu biluțe colorate.
AIP_8251

AIP_8246

AIP_8254

AIP_8253

Pasul 12
Al doilea model de flori folosit la această coroniță este un trandafiraș realizat printr-o tehnică diferită.
Ne va trebui un perforator de 7,5 cm in formă de floare sau un sablon asemănător cu acesta. Dacă nu avem perforator partea de trasare și decupare a hârtiei este aceeasi ca și în pașii de mai sus.
AIP_8221

Pasul 13
Această floricică va avea 6 straturi create din 4 forme așa cum vedeți în imaginea de mai jos.
Pentru a înțelege mai bine vă sugerăm să urmăriți tutorialul video de aici: tutorial trandafir
AIP_8232

Pasul 14
Prindem trandafirii creați printe celelalte flori.
AIP_7799

Această coroniță minunată este un proiect ce necesită puțin mai multă răbdare de aceea vă sugerăm să nu vă grăbiți. O puteți lucra în mai multe weekenduri astfel încât să vă păstrați atenția la detalii.
Andra, trainerul nostru de la Atelierele Klipa a creat această coroniță pe parcursul celor 2 ateliere desfășurate pe 7 martie la Magazinul Klipa, deci în aproximativ 6 ore.
AIP_7813

Vă dorim să vă bucurați de acest tutorial și să faceți cele mai frumoase coronițe înflorate!

Cu drag,
Andra, Elena și Georgiana