Honeycomb pom-poms

Le-ati vazut cu siguranta insufletind decorul unei petreceri, fie ea pentru copii sau chiar pentru cei mari, ori daca nu, sigur le-ati surprins dand culoare vreunui cocktail delicios vara aceasta. Se numesc honeycombs  si, desi la prima vedere par complexe si poate dificil de realizat, cu materialele potrivite, cu rabdare si pofta de frumos va asigur ca le puteti face si voi acasa. Ele sunt grozave pentru petreceri, nunti, botezuri sau  pur si simplu ca ornamente de interior atunci cand vreti sa aduceti putina culoare casei voastre. Asadar, in acest tutorial va vom arata cum sa creati un honeycomb de 25×35 cm, din care puteti face 3 pom-pom-uri jucause cu diametrul de aprox. 18 cm.

honeycombpaperball1

Iata care sunt pasii de urmat:

 1. Veti  avea nevoi de: 9 coli de hartie de matase de 50×70 cm, o rola de banda adeziva dubla  (noi am folosit de 6 mm latime), un foarfece bine ascutit, doua copii ale (download here), ata de cusut, un ac si o panglica (banda) pentru a uni cele doua sabloane.
 2. Procedati asa: Alegeti culoarea/culorile hartiei de matase. De aceasta data, noi am ales culori diferite, cate trei coli de fiecare culoare (alb, roz si rosu). Impaturiti colile in jumatate si apoi inca o data (veti obtine 36 de straturi de hartie cu dimensiunile de 25×35 cm.
 3. Taiati colile mari impaturite pentru a separa cele 36 de coli mici.
 4. Amestecati culorile. Noi am ales sa schimbam culoarea dupa 4 coli de acelasi fel, pentru a crea efectul  de imagine in dungi.
 5. Acum este timpul pentru a uni tóate colile. Printati doua copii ale sablonului pentru a va simplifica munca Print two copies of my template.  Uniti cele doua modele asa cum vedeti mai sus. Sablonul (modelul) este adaptat colilor de 25×35 cm. Daca vreti sa obtineti pom-pom-uri mai mari sau mai mici, trebuie sa va faceti un sablón propriu, cu masuratorile de rigoare.
 6. Asezati  prima foaie de hartie de matase pe sablon. Lipiti banda adeziva dubla de-a lungul fiecarui O (uniti O-urile). Veti obtine trei linii.
 7. Asezati  urmatoare foaie de hartie de matase deasupra celei dintai. De aceasta data, lipiti banda  in dreptul X-urilor (veti  obtine doua linii).
 8. Repetati  procesul cu tóate cele 36 de coli de hartie. Veti alterna foile lipite unind O-urile cu cele lipite unind X-urile. Nu va faceti griji daca hartia va deveni  un pic botita (indoita) sau daca nu arata absolut perfect, rezultatul va fi  oricum in regula.

honeycomb22

 

 1.  Acum, ca honeycomb-urile sunt gata, este timpul sa facem pom-pom-urile.
 2. Printati modelele (download here). Taiati un exemplar de semicerc si 3 exemplare de cerc. Este buna hartia normala de printat, nu  va trebuie altceva.
 3. Asezati semicercul deasupra hartiei de matase ca in imagine si masurati in asa fel incat sa obtineti trei semicercuri. Tineti cont de faptul ca semicercurile trebuie sa fie oriéntate in aceeasi directie ca mai sus.
 4. Decupati hartia de matase in jurul celor trei semicercuri obtinute.
 5. Impaturiti unul din cercuri in doua. Puneti unul din teancurile hartiei decupate in forma de semicerc in mijlocul cercului . Lipiti interiorul hartiei cercului de hartie de matase cu banda adeziva, mai intai pe o parte…
 6. Apoi pe partea cealalta.
 7. Asa ar trebui sa arate cand ati terminat cu lipitul.
 8. Bagati ata in ac. Treceti acul prin toate straturile de hartie dintr-un colt al semicercului. Faceti un nod, lasand totusi o distanta cam de un cm intre acesta si straturile de hartie, altfel  pom-pom-ul nu se va deschide. Taiati ata. Faceti la fel  si in celalalt colt, dar nu taiati ata, patrati-o mai lunga pentru a atarna pom-pomul.
 9. Lipiti banda adeziva dubla pe una din partile semicercului. Eliminati resturile de banda. Deschideti pom-pom-ul in asa fel incat partile albe ale cercului impaturit sa fie fata in fata si sa vina una peste alta (pentru a se lipi, una avand lipita banda adeziva dubla)
 10. Si iata, pom-pom-ul nostru este gata! Repetati pasii 5-9 pentru celelalte doua mingiute colorate de hartie.

honeycombpaperball31

Acest tutorial a fost inspirat de catre craftandcreativity.com.

Cum vi se pare? Noi credem ca e o activitate foarte draguta de facut in familie in una din zilele de weekend.

Cu drag,

Georgiana

_____________

Hartie de matase
tissue-paper