Floare de hartie in 6 pasi

Indiferent ca vrei sa te relaxezi, sa decorezi, sa te joci sau pur si simplu sa incerci ceva nou, acest tutorial reprezinta cea mai usoara si distractiva metoda de a realiza o floare din hartie de matase.

Pentru inceput ai nevoie de  kitul de hartie de matase , noi il avem prezent pe site in 4 variante:

verde,
kit-green

rosu,
kit-red

lilac,
kit_lilac

si radiant orchid
kit-radiant-orchid

Iti poti crea si tu propriul kit din coli mari de hartie de matase si panglica.

 Incepem:

Pasul 1: Iti alegi colile in culorile in care vrei sa faci floarea. Recomand 6 coli maxim, altfel va iesi prea deasa. Te asiguri ca ai la indemana o foarfeca si panglica.
A.I. (1 of 13)

 

Pasul 2: Incepi sa pliezi hartia de matase in forma de evantai, ca in imaginile de mai jos. In functie de cat de late vrei sa iasa petalele florii faci latura mai subtire sau mai lata. O latime de 2,5 cm este una ideala.
A.I. (3 of 13)

A.I. (5 of 13)

Pasul 3: Dupa ce ai facut evantaiul, il strangi si tai marginile din stanga si din dreapta. Forma in care tai poate fi rotunjita sau ascutita. Noi am ales-o de aceasta daca pe cea rotunjita.
A.I. (4 of 13)

Pasul 4: Legi panglica la mijlocul florii. Destul de strans astfel incat sa stea fixa.
A.I. (6 of 13)

Pasul 5: Cu o mana departezi laturile evantaiului cu celalta incepi sa tragi usor de fiecare coala in parte. Iti recomand sa tragi doua coli dintr-o parte si apoi din cealalta parte, asa o vei forma floarea mai usor si ambele laturi vor fi egale.
A.I. (8 of 13)

A.I. (9 of 13)

Pasul 6: Continua sa ridici fiecare coala in parte, usor pana cand se formeaza floarea, apoi aranjeaza petalele astfel incat sa nu se vada mijlocul ei. Si gata…:)
A.I. (10 of 13)

Cu cat faci mai multe te poti juca mai mult, combinand culori, chiar si forme. Poti face interiorul franjurat si exeriorul rotund. Urmarind tutorialele de pe blogul nostru vei invata tehnici diferite.

Este o activitate frumoasa pentru un atelier cu copiii, o petrecere a burlacitelor sau poate fi si startul unei mici afaceri de decoratiuni.

Daca aveti intrebari suplimentare asteptam sa ne scrieti, noi va vom raspunde cu mai multe detalii.

Spor la joaca! 🙂

Elena.

_____________

Hartie de matase
tissue-paper