Dor de maci

De cate ori nu ati vazut un camp plin de maci si ati fi vrut sa-i luati pe toti acasa?:) Din pacate, pe cat de frumoase sunt aceste flori si pe cat de splendid e acel rosu grozav pe care il au doar ei, nu ne putem bucura de maci decat acolo, in spatial lor! Sau…ni-i putem confectiona acasa!:) Pentru aceasta noi v-am pregatit un tutorial extrem de simplu si placut de realizat!

P1020217

Iata de ce aveti nevoie:

Foarfec franjurare si un foarfec normal

Banda colorata (florala), dar puteti folosi in loc banda adeziva decorata sau hartie de matase verde taiata in fasii subtiri

Betigase de lemn pentru gratar

Reviste sau alt tip de hartie sau carton, in functie de cum doriti sa iasa mijlocul florii.

Hartie de matase rosie

Model de petale (descarcati-l aici)

Lipici sau banda adeziva

Creion

In prima parte vom confectiona baza si mijlocul florii. Taiati partile colorate dintr-o revista. Dupa ce va hotarati care culori ati vrea sa se vada mai mult, impaturiti foaia in doua si apoi impaturiti fiecare jumatate in doua, in asa fel inca sa aveti trei impaturiri.

Taiati fasii cu foarfecele pentru franjurare (incepand dinspre partea cu impaturirile), avand grija sa lasati macar un centimetru netaiat.

Dupa ce ati terminat de taiat, luati un betigas de lemn si rulati partea de la capatul netaiat in jurul betigasului.

In timp ce infasurati fasiile  in jurul betigasului, nu slabiti legatura si incercati sa deplasati fasiile cate un pic, in asa fel incat sa va iasa aspectul rotunjit, de floare.

Dupa ce ati terminat de infasurat, luati niste banda adeziva si legati cu ea strans la baza.

La final, luati banda adeziva sau fasii subtiri de hartie de matase verde, puneti-o la baza florii si rasuciti-o in jurul betigasului, indreptandu-va usor-usor in jos in timp ce infasurati in jurul betigasului. Daca va decideti sa folositi fasii de hartie de matase verde veti avea nevoie in partea de sus, dar si la capatul de jos al betisorului de banda dublu-adeziva.

DIY-paper-flowers-collage11

Acum, dupa ce ati terminat prima parte a florii de hartie, haideti sa o transformam intr-o floare de mac.

De specificat ca, pentru un aspect cat mai apropiat de macul natural, putem folosi la confectionarea bazei pagini inchise, negre sau gri.

P1020152

Printati modelul pentru petale si taiati dupa model petale din hartia de matase.

Puneti una peste alta cinci bucati de hartie pentru petalele mici si si 6 pentru petalele mari. Trasati cu creionul modelul.

Taiati petalele (5 mici, 6 mari) de hartie de matase si faceti o mica taietura in partea de jos a fiecarei petale.

Puneti lipici pe una din partile de jos (unde ati facut mica taietura) si lipiti cele doua parti. In acest fel, veti obtine forma de petala dorita.

Punei lipici la baza petalelor si lipiti-le de floarea de hartie de pe betigas, petala cu petala.

Luati banda adeziva sau fasiile inguste si lungi de hartie de matase verde si infasurati cu ea baza florii, strangeti tare cai sa fiti siguri ca petalele sunt stabile.

Apoi Luati floarea in mana, strangeti petalele laolalta pentru a boti hartia de matase, si apoi trageti cu grija de fiecare petala din macul de hartie.

Macul de hartie e gata!

poppy-DIY

 

P1020226

Aceleasi modele pot fi folosite cu diferite culori de hartie pentru a face felurite flori.

Puteti chiar sa uitati de betigase sis a lasati floarea sa stea pur si simplu pe masa.

Ce ziceti? Credeti ca mai e la fel de imposibil sa ne umplem casa cu maci?:)

Multumim http://alwaysandri.co.uk/ pentru inspiratie iar voua va dorim spor la treaba!

Pe curand,

Klipa