Plicul scris caligrafic

Stim ca iti doresti ca petrecerea ta sa fie perfecta si ai grija de toate detaliile, iar prima impresie despre o nunta, botez sau o petrecere de aniversare sta in invitatie. Prin intermediul unei mici bucatele de hartie poti sa-ti deschizi sufletul si sa-ti exersezi creativitatea si de ce nu… caligrafia. Plicul, fie el simplu sau colorat, posibil printat sau scris in graba la usa invitatului este practic fereastra catre o petrecere perfectă.

Avem o propunere pentru voi! Ce ati spune sa invatam impreuna sa scriem cat mai frumos si caligrafic „Invitatie la nunta”?

final

Pentru inceput, aveti nevoie de:

Plicuri colorate

Pix cu gel alb/auriu/argintiu sau negru

Cateva coli albe pentru teste

Un creion, o linie si o radiera

materiale

 

Pasul 1: Alegeti din lista de mai jos un font caligrafic care va place sau care considerati ca il poteti reproduce mai usor.

Le puteti descarca gratuit accesand  linkurile de mai jos.

fonturi

1. Centeria; 2. Coneria; 3.  Janda Celebration; 4. Janda Stylish; 5. Some Weatz Swashes; 6. Magnolia; 7. Odstemplik; 8. Respective 2.0

Pasul 2: Scrieti textul creat cu fontul ales intr-un document Word. Va recomand sa alegeti mai multe din lista si apoi sa le printati pe o coala A4, daca nu aveti imprimanta va puteti uita pe calculator la document.

document word

Pasul 3: Pe o ciorna exersati literele mai complicate, in special initialele.

ciorna

ciorna 2

 

Pasul 4: Dupa ce ati exersat si sunteti multumiti de rezultat, scrieti direct pe plic. Pentru a va asigura ca veti scrie drept puteti trasa cateva linii subtiri cu creionul pe care le veti sterge dupa cu o radiera.

pasul 1 pasul 2 pasul 3 pasul 4

Am ales pentru acest tutorial un plic colorat roz pastel C6.

Pasul 5: In caz ca plicul ales are o culoare mai intensa sau inchisa va sugerez sa scrieti cu alb, auriu sau argintiu, pe culorile deschise negru se vede cel mai bine. Daca vreti sa scrieti mai cursiv puteti combina fontul ales cu scrisul vostru de mana, insa in acelasi timp sa aveti grija sa pastrati eleganta scrisului caligrafic. In cazul in care textul este mai lung, puteti scrie cu doua fonturi. Ex: Scrieti „Destinatar” si „Nume Prenume” cu un font, iar restul adresei, cu alt font.

final detaliu

negru

Recomandari:

  • Incepeti sa scrieti plicurile imediat ce aflati dimensiunile invitatiei. Daca aveti 150-200 de invitatii, respectiv, 200 plicuri de scris, procesul va dura si este bine sa fiti pregatiti din timp. 🙂
  • Daca nu resusiti sa scrieti caligrafic sau nu aveti timpul sau rabdarea necesara exista alternativa printului direct pe plic.
  • La inchiderea plicului adaugati pentru mai multa elegata un sticker in forma de inima, sigiliu sau alta forma. Gasiti aici mai multe modele.

Va dorim sa scrieti cat mai frumos si sa incantati destinatarii cu scrisorile voastre!

Cu drag,

Klipa.