Forme geometrice din hartie colorata

Avem de multe ori tendinta sa subestimam lucrurile simple si sa cautam bucuria în lucruri mărete. Si e pacat ca facem asta pentru ca, observand lucrurile simple, ne putem darui mult mai multe bucurii si zambete in fiecare zi! Spre exemplu, astazi va propunem un tutorial ce are la baza triunghiuri colorate. Da, ele pot parea banale la prima vedere însa, daca le folosim in mod creativ, efectul va fi neasteptat! Haideti sa incercam!

rainbow-color-sorting-game

Este vorba de un model de origami sub forma de “Bipiramida Triunghiulara”. Intr-adevar, suna pompos, insa in realitate acest origami este foarte usor de realizat si are multiple intrebuintari distractive. Memorarea numelui poate fi de fapt simpla. Cuvantul “Bipiramida” se refera la a lucra piramidele spate in spate, in oglinda, piramida avand fatete triunghiulare, ca in exemplu.

DIY-origami-bipyramid

Aceste cutiute dragalase pot fi realizate foarte usor din carton sau hartie colorata.

Iată cum facem:

Pasul 1 : taiem o fasie de hartie cu lătimi egale. Latimea si lungimea ar trebui sa fie cel puţin 1:4 sau 1:6. Noi va recomandam sa taiati o bucata de hartie cu lungime suficient de mare pentru a o putea ajusta pe parcurs. Indoim hartia la un capat sub forma de triunghi.

instruction-1 (1)
Pasul 2: indoim in sens invers la acelasi capat si repetam procesul ca si cum am crea un acordeon.

instruction-2
Pasul 3 : indoim din nou liniile drepte dintre diagonale pentru a schimba directia procesului.

instruction-3
Pasul 4 : dam forma “Bipiramidei Triunghiulare” prin rasucirea formei la ambele capete.

instruction-4
Pasul 5 : impaturim apoi de mai multe ori fatetele pentru a-i da o forma solida, potrivim triunghiul final si il introducem intr-o deschizatura pentru a finaliza.

instruction-6

Ta-daaaam! Acesta e triunghiul colorat!:)

Reluati procedeul folosind toate culorile care va trec prin minte. La Klipa Creativ Pozitiv avem carton intr-o varietate de culori, care mai de care mai dulci!

Acum, iata cateva idei distractive in care puteti folosi acest origami.

Sfatul nostru: faceti-le de culori si marimi diferite!:)

Puteti sa le faceti sirag cu usurinta scotand ultimul origami si introducand un sirag prin el, sau folosind un ac cu ata.

how-to-string
Faceti un colier în trend 🙂

DIY-origami-necklace
Puteti sa le folositi ca decoratiuni interioare. Faceti din ele ghirlande simpatice, decor pentru petreceri, sau creati jucarii mobile.

DIY-origami-mobile
Folositi-le la un joc de clasificare, creandu-le in culorile curcubeului sau puteti introduce dulciuri micute in interior. De exemplu, puteti asorta mici bombonele in culoare cu fiecare origami. Poate fi un detaliu mic si colorat, dar care va face sigur deliciul unei petreceri pentru copii!

DIY-origami-party-favor

Multumim Mr. Printables pentru inspiratie si ne revedem curand cu alte idei creative!

Cu drag si inspiratie,

Echipa Klipa