Flori din hârtie de mătase (tissue paper)

Ne pregatim de primavara cu un tutorial de flori colorate din hartie de matase. Sunt incredibil de simplu de realizat si pot fi facute chiar si de copii. Arata spectaculos indiferent de marime si pot decora o masa festiva, asezate la geam, agatate in camera pentru a colora putin atmosfera, sunt un element de design foarte creativ pe care il poti face in cateva minute.

Tot ce ai nevoie este un set de hartie de matase si sarma plusata, iar daca vrei sa le agati iti trebuie o ata mai groasa sau o panglica.

Incepem:

Pasul 1
Taie hartia de matase in patrate de 25 cm, in functie de aceasta marime florile vor fi mai mari sau mai mici. Poti folosi doua culori diferite apropiate ca nuanta pentru un efect mai natural. In imagine sunt 4 foi portocaliu si 2 foi galben, dar iti poti lasa imaginatia sa aleaga orice combinatie de culori. Hartia de mastase o poti achizitiona de aici.

Klipa_tissue_pasul 1

 

Pasul 2
Impatureste hartia de matase ca si cum ai face un evantai sau cum este un acordeon. Latimea sa fie de 3-4 cm.

Klipa_tissue_pasul 2

 

Pasul 3
Prinde la mijloc hartia dupa ce ai impaturit-o cu sarma plusata.

Klipa_tissue_pasul 3

 

Pasul 4
Taie marginile in modelul pe care il doresti in functie de floarea pe care vrei sa o faci. Mai jos poti vedea modelele si tipurile de flori.

Klipa_tissue_pasul 4

 

Pasul 5
Desfa ca un evantai cele doua capete.

Klipa_tissue_pasul 5

 

Pasul 6
Desprinde usor foile de hartie de matase intre ele pana cand ajungi la forma unei flori pufoase. Daca vrei, poti sa ii adaugi frunzulite mai mari sau mai mici 🙂

Klipa_tissue_pasul 6

Have fun!

Cu drag,
Elena